Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Εορτή Αγίας Παρασκευής Περάματος

Σκαρφαλώσαμε στο επιβλητικό όρος Αιγάλεω στο Πέραμα, στις 25 Ιουλίου, παραμονή της Εορτής της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να προσκυνήσουμε στην εκκλησία που φέρει το όνομά της και να παρακαλέσουμε την Αγία να μας έχει καλά.
Με κατάνυξη παρακολουθήσαμε τον εορτασμό της θαυματουργής και τόσο αγαπητής στους πιστούς, Αγίας.
Την παραμονή της εορτής της έγινε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του βοηθού επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου, πλαισιωμένου από τον π. Ορέστη καθώς και άλλους Ιερείς της πόλης.
Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν ευλαβικά την παραμονή της εορτής της αγίας, προστάτιδας των ματιών, να προσκυνήσουν τη χάρη της, να προσευχηθούν για τους δικούς τους ανθρώπους και να ενισχύσουν την αποπεράτωση αυτής της όμορφης εκκλησίας με την τόσο μοναδική θέα.
Ανάμεσα στους πιστούς διακρίναμε τον βουλευτή Αν. Νεράντζη, το δήμαρχο της πόλης Π. Ζουμπούλη, τους πρώην δημάρχους Γ. Γλύκα και Γ. Πατσιλινάκο, τους αντιδημάρχους Λ. Γιακουμή, Μ. Βασσάλο, Π. Μπεσίρη, τους νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους Άγ. Σκουλίδη, Μ. Βαμβουκάκη, Γ. Βοϊδονικόλα, Τ. Γιατράκο και Ντ. Ελευθεράκη, την εκπαιδευτικό κ. Τσαγκαρινού, το δικηγόρο Ηλ. Κατσουλάκη τον επιχειρηματία Π. Κωνσταντινίδη και από τη «ΦΩΝΗ», τον Δ. Κανδεράκη και την Ε. Κανατσέλη.

Γιώργος Κανδεράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου