Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Να μην εμπορικοποιηθεί η Υγεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταγγέλλει στον Πρωθυπουργό της Χώρας και την Πολιτική Ηγεσία του Τόπου την προσπάθεια της πλήρους εμπορευματοποίησης της Υγείας με την ξαφνική τροπολογία που εισάγει το Υπουργείο Οικονομικών σε Νομοσχέδιό του, (αν και είναι αναρμόδιο και πιθανόν όχι εν αγνοία του Υπουργείου Υγείας & Κ. Α ) να παρεμβαίνει με νέα τροπολογία σε Διάταξη Νόμου και να αναιρεί τροπολογία της παραγράφου 21 του άρθρου 66 του νόμου 3894/2011 με το οποίο παρατείνεται η προθεσμία μέχρι 15-9-2011 για τα επαγγέλματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας & Κ. Α να μην επιτραπεί εξωϊατρικά επιχειρηματικά συμφέροντα να έχουν ποσοστό παραπάνω από το 49%, επιχειρεί δηλαδή να αλλοιωθεί ο περιορισμός του 51% στις ιατρικές εταιρείες να είναι ιατροί μέτοχοι αφενός και αφετέρου δίνεται άδεια λειτουργίας σε ιατρεία χωρίς να είναι ιατροί.
Μην σπεύσουν κάποιοι να μιλήσουν για απελευθέρωση του επαγγέλματος του ιατρού γιατί ούτως η άλλως είναι απελευθερωμένο και το ανωτέρω δεν σημαίνει κάτι τέτοιο, ο κάθε ιατρός μπορεί να ανοίξει ένα ιατρείο ή εργαστήριο όπου θέλει, όποτε θέλει υπό την ευθύνη όμως του Ιατρικού Συλλόγου που λειτουργεί.
Εκείνο που αλλάζει δραματικά είναι ότι εάν ψηφισθεί η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών θα σπεύσουν κάποιοι εξωϊατρικοί επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Υγεία των πολιτών με δραματικά όπως όλοι κατανοούμε επακόλουθα, διότι η ιατρική πρέπει να ασκείται από τους ιατρούς και μόνο.
Τα κέρδη που θα επιζητούν οι επιχειρηματίες από την διαχείριση της άσκησης της Ιατρικής και τα Σούπερ Μάρκετ της Υγείας που θα δημιουργηθούν μόνο αποτελμάτωση και τραγικές συνέπειες θα έχουν για την περίθαλψη των πολιτών και του έργου του Ιατρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου