Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ψυχανεμίσματα….Το ΣΕΞ έβγαλε εκτός μάχης την ΑΓΑΠΗ

Το χάδι, η τρυφερότητα, το άγγιγμα, το αγκάλιασμα, έχουν σχέση με την καρδιά, έχουν να κάνουν με το συναίσθημα…. και η αγάπη είναι μία!!.
Μπορούμε ταυτόχρονα να αγαπάμε πολλά πράγματα και πολλούς ανθρώπους, τον κόσμο όλο! Οι σχέσεις των ανθρώπων την μορφοποιούν και τη χρωματίζουν σε υποσύνολα, όπως ερωτική, αδερφική, φιλική, πατρική, μητρική, συγγενική κλπ. Κατά τα λοιπά , η αγάπη στο σύνολό της είναι μία .
Εκδηλώνεται με χίλιους τρόπους, με πράξεις, με το άγγιγμα, το αγκάλιασμα, το χάδι , τη χειραψία, το φιλί, την εγκαρδιότητα κλπ.

Το μωρό τους πρώτους μήνες της ζωής του καταλαβαίνει και εισπράττει την αγάπη με το άγγιγμα, το χάδι……..διοχετεύεται έτσι η αγάπη μας και αποκτά συναισθηματική πληρότητα! Διαφορετικά του δημιουργείται το πρώτο συναισθηματικό κενό.

Και τώρα που μεγαλώσαμε, φοβόμαστε να αγγίξουμε, να αγκαλιάσουμε, να δείξουμε τρυφερότητα, να εκφράσουμε τα αισθήματά μας.
Ίσως από φόβο μην παρεξηγηθούμε….. γιατί απλούστατα, όπως είπα πιο πάνω, το έχουμε συνδέσει με το σεξ και μόνο.
Κλειδώσαμε τη βαλβίδα της καρδιάς και των συναισθημάτων κι έτσι η θετική ενέργεια εγκλωβίζεται! Ένα θερμό αγκάλιασμα ισοδυναμεί με χίλια λόγια και δρα άμεσα.! Η καρδιά θέλει τρυφερότητα, ζεστασιά για να είναι ζωντανή !!

Ο άρρωστος ζητά κάποιον να του χαϊδέψει το χέρι κι ας μη μιλάει! Ο ετοιμοθάνατος το ίδιο.
Αντλεί δύναμη, κουράγιο, αγάπη από το άγγιγμα και μόνο, από το χάδι !
Κάπως έτσι παγώσαμε, γυροφέρνοντας τη μοναξιά της ψυχής μας και αναπαράγοντας μηχανές σεξ που όμως δεν μπορούν να αντιπροσωπεύσουν περισσότερο από το 1/24 της μέρας μας και τα άλλα 23/24 λειτουργούμε σα ρομπότ, το κενό μεγαλώνει, νιώθουμε ξένοι μεταξύ μας ……
Ακόμα και τα φιλιά τα δίνουμε στον αέρα και στη χειραψία, ίσα που απλώνουμε το χέρι και το ακουμπάμε στο άλλο χέρι!! Κλειστές καρδιές, μοναξιά, αρνητικότητα, απομόνωση, ακολασία, ανασφάλεια, πορεία για το πουθενά……
Κουμπώνοντας τις καρδιές μας, χάνουμε την ευτυχία του ‘’μαζί’’ και μένουμε στη δυστυχία του ‘’μόνος’’! Το σεξ μόνο του δίνει στιγμιαία απόλαυση που απέχει πολύ από την ολοκλήρωση! Όσο έντονη… απολαυστική κι αν είναι η σεξουαλική ζωή κάποιου…αν δε συμμετέχει το συναίσθημα…το κενό θα είναι πάντα κενό και η αίσθηση του ανικανοποίητου ομοίως! Κλειστή καρδιά…ανικανοποίητη, άδεια ζωή!

ΝΙΚΗ-ΑΝΝΑ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου