Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Επιτυχία Τζανή 3,3 στρέμματα παραχώρησε ο ΟΛΠ στο Δήμο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ αποφάσισε να παραχωρήσει στο Δήμο έκταση 3.300 τ.μ., η οποία βρίσκεται στο χώρο των πρώην εργοστασίου κατασκευής υάλου (γιαλάδικο) και περικλείεται από τις οδούς Ακτή Ιωνίας, Δωδεκανήσου και την Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.
Η έκταση αυτή εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο διεκδίκησης της νέας δημοτικής αρχής από τον ΟΛΠ.
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας χαιρετίζει την συγκεκριμένη απόφαση της Ο.Λ.Π. Α.Ε., η οποία βοηθά στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Δήμο και τον Οργανισμό, ο οποίος για πολλές δεκαετίες μέχρι και πρόσφατα λειτουργούσε με «Βατικάνεια» λογική και αδιαφορία απέναντι στα αιτήματα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε για το θέμα:
«Ο Αγώνας της δικαίωσης συνεχίζεται… Μετά τα 1,7 στρέμματα που μας δόθηκαν από τον ΟΛΠ στη Δραπετσώνα, την επανένταξη στο ΕΣΠΑ του Κέντρου Υγείας, τη δρομολόγηση ΜΕΤΡΟ στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, χτες ο ΟΛΠ, μετά από αγώνες μηνών, μας παραχώρησε ακόμα μια σημαντική έκταση.
Η καλή συνεργασία και γειτονία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τον ΟΛΠ, είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, η οποία είναι συνυφασμένη με το σεβασμό προς το περιβάλλον και τους πολίτες.
Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα ανέκαθεν αντιμετωπίζονταν από τις διάφορες διοικήσεις του ΟΛΠ, ως φτωχοί συγγενείς της ανάπτυξης. Ένας ΟΛΠ που λειτουργούσε με «Βατικάνεια» λογική.
Αυτή η νοοτροπία άλλαξε και οφείλεται κατά πολύ στον Γιώργο Ανωμερίτη και τους συνεργάτες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου