Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τα νέα μέτρα Θάναι σκληρά

Από δηλώσεις του ευρωβουλευτής Νίκου Χουντή στο Κανάλι 1 του Πειραιά

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική και όχι την πολιτική του μνημονίου. Σήμερα γίνεται συζήτηση για τον τρόπο αποπληρωμής του χρέους ή επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους.
Η ελληνική κυβέρνηση με δικούς της όρους θα έπρεπε να διαπραγματευτεί διαφορετικά. Να πει ή δεν μπορώ να το πληρώσω ή δεν μπορώ να το πληρώσω τώρα, ή δεν μπορώ να πληρώσω όλο αυτό το κομμάτι που ζητάτε που σήμερα είναι μεγαλύτερο και διαπραγματευτεί άλλους όρους αντιμετώπισης του ζητήματος.

Στην αρχή μπήκε στη λογική δεν θέλω καμία βοήθεια, στη συνέχεια δέχτηκε μία ληστρική σύμβαση και τώρα βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο που οδηγεί σε νέα σκληρά μέτρα.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται επικοινωνιακά ότι δεν θέλει να πάρει νέα σκληρά μέτρα, αλλά δυστυχώς αυτά ήδη έχουν προαναγγελθεί από τους αρμοδιότερους όπως αποδεικνύεται για τα δημοσιονομικά της χώρας, όπως ο κ. Γιούνκερ αλλά και άλλοι.

Τα μέτρα θα είναι σκληρά, ενώ ταυτόχρονα η όλη υπόθεση δεν είναι μόνο η αποπληρωμή του χρέους, αλλά και οι περίφημες μεταρρυθμίσεις που ουσιαστικά υπονομεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αναφέρομαι στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στις ΔΕΚΟ κλπ, που είναι ο ευσεβής πόθος επιχειρηματιών νεοφιλελευθέρων που θέλουν να φέρουν τους εργαζόμενους σε δυσμενέστερη θέση εκμεταλλευόμενοι την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου