Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Να μην κλείσουν τα αθλητικά σχολεία

Το Υπ. Παιδείας με εγκύκλιο του με αριθ. Πρωτ. 144766/Γ4 16/11/2010 «για τις μετακινήσεις των μαθητών που φοιτούν στα αθλητικά Γυμνάσια και Λύκεια» ενημερώνει τους γονείς ότι «το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος τα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών».
Ζητά από τους γονείς να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ως τις 19-11-2010, ότι «έλαβαν γνώση για τη μη ύπαρξη δρομολογίων μεταφοράς» και να δηλώσουν «αν επιθυμούν ή όχι την συνέχιση της φοίτησής τους στο αντίστοιχο άθλημα».
Ζητούν στην ουσία από τους γονείς ή να πληρώσουν από την τσέπη τους τη μετακίνηση των παιδιών τους ή να διακόψουν τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά.
Η ΑΣΓΜΕ καλεί όλους τους γονείς να αρνηθούν να υπογράψουν οποιαδήποτε δήλωση με την οποία θα αναλαμβάνουν την ευθύνη μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία, να απορρίψουν και να καταργήσουν στην πράξη τα σχέδια του υπουργείου για την εμπορευματοποίηση της παιδείας, να προετοιμάσουν κινητοποιήσεις μαζί με τα παιδιά τους και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς διεκδικώντας:
- δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους και τα αθλητικά κέντρα
- δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για την μεταφορά των μαθητών.
- όχι στην αποκέντρωση της παιδείας και το πέρασμα των σχολείων μέσω του Καλλικράτη στη τοπική διοίκηση.


ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου