Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Γιορτή Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι με τράπεζα αγάπης

Γεύμα αγάπης παράθεσε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου σε όλους τους πιστούς, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Νικολάου, λίγο μετά την περιφορά της Αγίας Εικόνας του Αγίου.
Δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου υπάρχει ο μικρός Ναός του Αγίου Νικολάου στον οποίο προσευχόταν τακτικά ο Στρατάρχης Γεώργιος Καραϊσκάκης και στη συνέχεια παράθετε κοινό γεύμα για όλα τα παλικάρια του.
Σε ανάμνηση εκείνης της λαμπρής συνήθειας ο π. Πολύκαρπος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, έχει καθιερώσει το υπέροχο γεύμα στους πιστούς, στους ενορίτες και στις αρχές της πόλης.
Πάνω από 1.000 άτομα συνέφαγαν και δόξασαν το Θεό για τη χαρά που τους δίνει κάθε χρόνο, να μπορούν να προσέρχονται στη χάρη του Αγίου και να γίνονται μέλη μιας μεγάλης Χριστιανικής Οικογένειας.
Ανάμεσα στους πιστούς διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τους Βουλευτές κ.κ Δημήτρη Λιντζέρη, Γιάννη Τραγάκη, το νέο Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή, τους πρώην Βουλευτές κ.κ Ηλία Βουγιουκλάκη και Κανέλο Λάλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Πέτσα, τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Ματούλα Τσοτσάνη, τον κ. Κώστα Σταυρόπουλο, εκπρόσωπο του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Δημήτρη Αυχούδια, τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιά κ. Γιάννη Μαρωνίτη, τον Νίκο Πολίτη του Συλλόγου Ολυμπιτών Καρπάθου, τον Ποιητή κ. Χαράλαμπο Βασιλάκη, τους Ζωγράφους κ.κ Χριστίνα Μπαλή και Δημήτρη Καρακατσάνη, την Πρόεδρο του «Ποιμενικού Αυλού» κ. Αγγελική Χούσου, την Διευθύντρια και τον Υποδιευθυντή του 7ου δημοτικού σχολείου Κερατσινίου κ.κ Ματούλα Ρούση και Γιάννο Καράγγελο.
Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους ανθρώπους του Ιερού Ναού που έχουν κατορθώσει με την αγάπη τους να διατηρήσουν ένα τόσο ωραίο έθιμο.

Γιάννης Κανατσέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου